Thursday, May 14, 2009

Jalan2

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum semua..

sabtu lepas kak ida (my along) suruh aku temankan dia punyer maid pergi beli barang kahwin untuk maidnya yang tak lama lagi akan melangsungkan perkahwinannya bulan 12 nanti. So aku ngan senang hatinya terima lah pelawaan tu lagipun duk umah sorang2 bosan jugak. So, petang sabtu tu myalong hantar kami kat Dang Wangi ..jalan2 sana tengok apa yang patut sementara myalong and her husband ada agenda yang tersendiri so lepas tu kami balik sendiri lah. hari tu maid akak aku ni diberi pelepasan la..suka ya kak lah! hehe..

Jalan2 sana tengok kat Jakel dan Ariani ada sales. So apa lagi kami pun masuk lah kebetulan orang memang ramai gile waktu tu iya lah sempena hari ibu jadi sales pun bermula lah. Hampir sejam lebih jugak lah kami berdua kat dalam Jakel tu. Aku pilihkan kain untuk maid akak aku tu yang aku selalu panggilnya kak Lah. Umurnya pula beza denganku dua tahun je. Dalam pilih memilih tu aku berkenan la dengan satu kain songket ni warne hijau apple. cantik sangat. bila aku jalan ke depan sikit aku nampak kain satin thai warna yg sama juga hijau apple. Aku beli satu aje kain boleh bagi hadiah kat mak nanti. hari tu dah beli dah sepasang kain untuk mak. so mak dapat dua la. semuanya warna hijau..Tapi Kak lah beli tiga pasang kain. Oklah tu boleh buat untuk kahwin jugak kan. hehe..

Inilah antara gambar2 yang sempat aku snapkan ..hehe..tapi ni gambar kat One Utama lepas balik dari Dang Wangi kami terus ke Bandar Utama..bawak jalan2 maid akak aku ni. Kesian die duk rumah aje. lagipun boleh dia kenal2 tempat yang menarik kat Malasyia ni.(Orang Thailand)
Lepas tu dia bawak jmpa ngan kawan dia yang kerja kat restoran menora. nama kawan perempuannya Tom. Siap belanja kami makan lagi. Hehe terima kasih Tom. lepas ni leh la sy dtg lagi. Sedap masakn tomyam tu...




Ni ngah tunggu akak datang..



Kak Lah..(maid akak sulungku..orangnya sporting dan banyak buatkan aku gelak)hehe



Bersilau mukaku...hehe


Kat One Utama..


Kat One Utama jugak..





1 comment:

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

hehe..awk ble lg nk kwin ni???