Thursday, February 26, 2009

Jawab Tag Dhiya Zafira

1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.
2. It doesn’t have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine


Hati tak terkata, lidah kelu nak bersuara lantas hanya senyuman yang terukir dibibir apabila membaca sepotong ayat dari novelis terkenal tu.Sikit2 'ia' menenggelamkan perasaan tension aku semalam dengan kerja2 yang tak pernah kenal erti selesai itu.Terharu jugak lah sebab tersenarai dalam list tag dia..Terima kasih Kak Dhiya...Ain cuba sedaya upaya..oh, 5 Orang kan? siaplah korang lepas ni....


Aku tak pernah tonton cerita ini kat mana2 tv or tayangan or pape lah baik you tube..Sebab kurangnya masa untuk aku berbuat begitu tapi lagu tema untuk movie ini memang dalam hafalan lidahku..Ayat2 cinta nyanyian Rossa..mengingatkan aku tentang 'cintaNYA'..


Rasa macam tak percaya dengan cerita ni..memang best lah. satu2 movie omputih yang aku suka...Tambah2 dengan pelakon heroinnya tu Julia Robert memang pujaanku lagi sejak dulu..Masa tu umur aku kecik lag biarpun x faham dgn patah perkataan yg mereka ucapkn tp mujur aku dpt tangkap jln ceritanya mcm mana..Last2....mereka?bahagia jugak..


hehe..first aku tengok cerita ni bulan 12 2005. Masa tu aku baru je sampai penang dan tumpang sehari dua rumah kawan aku (kak Niza) tuk tumpangkn barang2 Asrama..masa tu umur aku 19thn..First dengar lagu Sha la La tu dlm entry pun dah buatkan aku jatuh cinta inikan pula Kak aku siap burn lagi CD tu dr kawan dia..hihi..Citer dia lebh kpd ego masing2..semua xnk mengalah..tapi dalam siapa yang tahu kan..


Kuch Kuch Hota Hai...ceritanya, watak lakonannya, lagu2nya, memang mengasyikkan. Tak pernah aku rasa bosan walaupun berkali2 mata ini menontonnya...memang berkesan...Dulu, pernah lah jugak aku impikan 'sebuah percintaan' yang begini......Kajol sampai sekarang still cantik pun Shah Rukh Khan pun tak kurang hebatnya siap dapat gelaran Dato lagi...Best,kan merka?..



Cerita ini aku tonton time aku masa form bape tah..ingat2 lupa. Ni cerita paling best pernah aku tonton..lagu2 tema untuk movie ini pun memang sedap telinga mendengar..mendayu2 je..terbuai sekejap aku dengan bait2 lagu Ada apa dengan cinta..dan my febret song Kubahagia..




Haa...actually, aku ada banyak benda nak cerita..tp ak pendekkan sbb nk ngadapNYA dulu..
yang terkena Tag tu...sesila lah ya...jgn marah... Mie@Zen , Princess Diyana, GM Yusri, Framstone, Aleya Aneesa.









2 comments:

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

uiksss...apekes...
sy pn kne tag awk..
hehe..psni kte tgk sape yg kne..
huhu..tuuggguu..=]

Ain said...

huhu..
kes? kes naya je ni..
saje kenakan awk..