Sunday, January 25, 2009

Jalan2..jumpa ini..

Hrmm...Sori. aku tahu seseorang diluar sana tak suka aku meluahkan marah dalam blog neh. Kadang2 aku main2 pun dia bikin aku bebetul. Aku nii seorang yang suka main2. Kadang kala even aku serius pun orang akan tetap anggap aku main2. Tapi satu perkara yang aku tak suka main2 lam hidup neh. Sesetengah orang tuu paham gan diri aku neh. Walaupun aku tak pernah ada peluang cam 'orang tuu'. Tapi aku tak pernah menyesal. Mungkin aku n seseorang tuu ditakdirkan cam nii sampai bila2. Aku pasrah n terima ajer ketentuan takdir terhadap diri aku. 'Penulis baru' tuu pun faham gan diri aku neh. Dalam ramai2 teman aku, aku rasa 'Penulis baru' tuu lah orang yang paling memahami aku. Terima aku seadanya sebagai teman, sahabat n kawan. Beruntungnya aku ada kawan cam dia...

  • 'Org2 di belakang tabir' - Mereka yang bergelar family, teman, sahabat, kawan serta seseorang yang tak pernah mengalah untuk diri aku.

  • 'Org bijak lagi pandai' - Mereka yang bijak dalam berkata2, diselang seli gan bahasa omputih. Tapi orang2 nii tak pernah rasa & tahu pun tentang masalah orang. Just taksub gan pendapat sendiri ajer. Nak menonjolkan sangat diri tuu supaya org tgk dia neh baik, memahami, bijak, pandai...bla..bla..bla...tapi cakap jer lebih. Berlagak pandai...Macam sial!.

  • ' Org asing' - Mereka yang aku tak tahu dimana datangnya tiba2 muncul n mencuba untuk berlagak hero atau heroin lam drama kehidupan aku. Pandai bercakap n berlagak seolah2 dia paham segalanya. Mereka nii bukan kawan aku pun. Kenal pun tak...

  • 'Kata2 indah' - Konon2 kata2 semangat ler. Nak kaunseling aku ler konon2 nyer. Kata2 yang nak buat aku sedar kelemahan diri. Tapi sikit pun aku tak 'termakan'...Hahaha!...dah laa wei! aku tul2 daa muak & jemu dah gan kata2 cam nii. Just kata2 jer!. Tak ader pun org amalkan lam hidup neh. Skema!

  • 'Penulis baru' - Seorang kawan yang amat memahami aku. Skrang bercita2 untuk menjadi seorang penulis novel yang berjaya. Gud luck! ~ Ain Aisyah.

  • 'Org tuu' - Seseorang yang lebih beruntung dari aku. Tapi tak pernah mencuba untuk menghargai. Sedang kan aku?...Hrmm..aku tul2 iri hati gan 'Orang tuu'.

-----------Petikan dari blog Mie ^^^myEncem Frenz^^

Gelak besar aku tatkala membaca artikel dalam blog kawan aku yang sorang ni..terima kasih sudi letak nama aku dalam blog ko tu. aku ni apa lah sangat mie..hanya kawan n sahabat ko selama2nya..terima kasih sudi jadikan aku kawan ko...banyak yang aku 'curi' n 'pinjam' dengan sikapnya tu untuk reference aku kemudian hari.hehe..tapi aku tahu ,,aku tak setabah dia sebab dia dulu yang makan garam berbanding aku ni. gelaran 'si pendek' olehnya tak sikit pun buatkan hati or diri ini marah or terasa hati dengan caranya itu malah aku lebih senang dan serasi dengan gelaran tu....terlalu istimewa lelaki itu dalam hidupku..dialah kawan..sahabat..teman yang baik yang pernah aku ada dan dialah satu2nya kawan baik lelaki yang aku ada....thanks mie..

2 comments:

Iznie Nadyra said...

salam...

btol ker just best frenz??
ker boy fren???
kah3
kantoi....

erk...am i orang asing???
mmg pown...
huhu

ain aishah said...

btl la iznie best frenz..
besttttt sgt jd frenz dia..
iznie bkn org asing..
tu kan akak petik dr blog die..die yang karang kat blog die tu..
yang akak taip kat bawah tu yang kaler warna merah gitu..hehe...