Thursday, January 8, 2009

pape lah..

Alhamdulillah hari ni dah masuk 8hb dah utk thn 2009 kan..Bila masuk tahun baru mesti orang akan tanya kita xpun..kita yang tanya org.. Apa azam awak? hmm tu salah satu soalan yg boleh beri kita seribu cara n alternatif berfikir ttg azam kita. apa yang kita nak capai dlm thn ni? apakah kita boleh capai azam yang kita dah tanamkan tu? mungkinkah kita masih lagi meneruskan azam kita yng thn sebelum ini belum lagi tercapai? atau..adakah azam hanya tinggal azam sahaja atau pun.. azam itu sebagai satu 'impian' kosong sahaja??Azam Aku?inyaAllah aku harap tahun ni dapat beri cahaya dlm peralanan hdpku, dpt improvekan diri dalam kerjaya, bisnez, dan perjalanan hdp di permudahkan + permurahkan jln rezeki utk ku dn kelaurgaku insyaAllah...dan dapat tgk buku yang aku tulis skg ni beada di pasaran..harap2 mcm tu lah (kalo x ada aral melintang) doakan aku ya.?!.. fikirlah..kita yang mencorakkan diri kita..arah hala tuju hidup kita..tiada org lain yang boleh ubah hidup dan masa depan kita melainkan DIA dan diri kita sendiri.. Nak seribu daya tak nak seribu dalih...renunglah..hope tahun ni lebih bermakna n success lagi berbanding tahun lepas..insyaAllah :-)

Sekarang ni ak masih kat opis.. tak tahu nak wat apa..ak jenguk jap 'umah kedua' aku ni.. rasanya dah lama tak coret pape kan.. hri ni nak kata bz ..bz lah jgk..tp ada jgk bosannyer..hehe..ni pun sambil1 tunggu akak aku tu balik dr HQ ada meeting katanya..Dayah opismate aku dah dapat keje baru dah..katanya nak lapor diri 4hb 2 ni..tinggal lah aku sorang2 plk.. kene lah ak cari org gantikan tpt dayah..aku exceli agak mls nak train2 org ni hihi..ak xreti nak train2 ni..kang silap hb dtg keje sehari jer. exceli aku ni garang (mengaku) mybe dlm keje jer kot ak jd mcm ni..kat luar aku ni penakut..hehe..so sape2 yg gantikan tpt dayah nanti..aku minta maaf awal2 kalo ada salah or termarah2 ker ya.. hehe tak adalah.. aku tak mcm tu lah.. semua orang sama jer..mana ada orang masuk2 dah tahu semua perkara kan.. mesti kena belajar..sama lah mcm aku dulu jugak..belajar dari kesilapan yg aku sendiri wat n dr trainning hehehe..mana ada orang ada pengalaman wat keje yg kita wat kan..mesti kena belajar.. xpe..jgn risau sama2 la kita belajar kan?.. sambil2 aku bg tunjuk ajar kat bdk baru secara tak langsung aku pun sedang ingatkan aku jgk..apa2 pun you are welcome.. :-)

Sambil2 aku ngah wat keje ISO (check2 delivered thn2008) aku terdengar lagu nyanyian dr kmplan mana tah.. tajuk lagu die 'Hadapi dengan senyuman' ..sikit2 wat aku ingt kenangan bln 5 thn lepas..adduuhhh mmg payah...mmg sakit..tp sikit sebanyak lagu ni watkan semangat aku naik .naik,naik, naik, dan naik...dan aku nampak 'jalan' mana yang harus aku pilih dan lalui...seharusnya aku mmg bersyukur dengan hidayah dan hikmah ni.. tak terucap dgn kata2..hanya doa sahaj yang leh aku panjatkan..Syukur Alhamdulillah...

Aku ngah risaukan laptop aku ni jer skg ni..sampai sekarang masih belum siap lagi repair..entah apa yang di repairkan pun au xtahu lah..dah puas aku bertanya rasanya dah naik segan aku dibuatnya dengan kak ifa..hmm xperlah sabar jerlah..minggu depan kot siap.. tinggal beberapa hari lg nak masuk bulan 2..manuskrip pun xsiapkan lg,, sampai sekarang aku dah siapkan separuh dari bab2 yg sepatutnyya siap.. semua bab ada 60.. agak2 leh x siap?? insyaAllah mesti boleh kan...chayok2..!!

1 comment:

editor said...

laptop rosak keeee....bli yang baru deh....yang lama tu jual kat kita deh...nak jual laptop tu bagi tau yee....